ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

  • Προς διευκόλυνση των σωματείων παραθέτουμε πίνακα Ειδικού Απολογισμού 2021 εδώ.
  • Ειδικά και μόνο για τον απολογισμό της χρηματοδότησης της Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ οικ. έτους 2021, από το στοίχημα δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις της παρ.3 της υπ΄αρ. 620241 Κ.Υ.Α (Β΄6056) , δηλαδή:
    1. Η ανάρτηση στη διαύγεια των παραστατικών δαπανών.
    2. Η διάθεση του ποσού σε ποσοστό 50% τουλάχιστον για δαπάνες ανάπτυξης των φυτωρίων (Ακαδημίες), της συντήρησης , του εκσυγχρονισμού, της βελτίωσης και ενίσχυσης των εγκαταστάσεων και των υποδομών που χρησιμοποιούν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 2021

Τελευταία Ενημέρωση: 31-05-2021 10:15 π.μ.

ΕΡ.1 Τι είναι το ΚΑΔ;

ΑΠ: Είναι ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας που είναι δηλωμένος στην Δ.Ο.Υ. (βρίσκεται στο taxis στην Προσωποποιημένη πληροφόρηση).

ΕΡ.2 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 2021 ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22/11/2019;

ΑΠ. Απαιτείται έγγραφο διορισμού και ισχύει για όλα τα σωματεία.

ΕΡ.3 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2021 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΙ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ?

ΑΠ. Ο διορισμός δικαστικού αντιπροσώπου και η κατάθεση αυτού ως δικαιολογητικό «συνοδεύει», συνδέεται με την εκλογική γενική συνέλευση. Αν έχουν γίνει εκλογές π.χ. το 2020 θα πρέπει να υποβάλλεται και ο διορισμός. Αν έχουν γίνει το 2018 δεν απαιτείται.

ΕΡ.4 Το αθλητικό σωματείο μας έκανε εκλογές στις αρχές του 2020, μη γνωρίζοντας ότι είναι απαραίτητη η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση εφόσον δεν υπάρχει το απαραίτητο έγγραφο προς προσκόμιση?

ΑΠ. Όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην ΥΑ είναι απαραίτητο να υποβληθούν προκειμένου το σωματείο να εγγραφεί στο μητρώο.

ΕΡ.5 ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22/11/19

ΑΠ. Υποχρεωτικά Βεβαίωση Διορισμού Δικαστικού από το Δικηγορικό Σύλλογο

ΕΡ.6 Η θητεία του Δ.Σ. του συλλόγου μας έληξε στις 17 Φεβρουαρίου 2021. με την παράταση που δόθηκε λόγω καραντίνας λήγει στις 30/4/2021. Επειδή είναι δύσκολο να γίνει γενική συνέλευση και εκλογές λόγω συνεχιζόμενης καραντίνας μπορεί να κάνει αίτηση το απερχόμενο Δ.Σ. ;

ΑΠ. Η θητεία των ΔΣ έχει παραταθεί μέχρι τις 30-6-2021. Συνεπώς μέχρι τότε το σημερινό ΔΣ μπορεί να υποβάλλει αίτηση για το 2021.

ΕΡ.7 Τις βεβαιώσεις ότι τηρούμε βιβλία τις πήραμε πέρσι τον Μάιο, αν είναι να στείλω Ιούνιο την αίτηση πρέπει να πάω πάλι στην περιφέρεια να πάρω χαρτί ότι είναι βεβαιωμένα τα βιβλία?

ΑΠ. Η βεβαίωση από την περιφέρεια για τη θεώρηση βιβλίων είναι 12μηνης διάρκειας από την ημέρα έναρξης της επεξεργασίας της αίτησης 2021, και εφόσον ξεκινήσετε να επεξεργάζεστε την αίτηση πριν του 12 μηνου δε χρειάζεται να υποβάλλετε νέα βεβαίωση αρκεί η περσινή.

ΕΡ.8 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2020,2021 ΠΟΥ ΑΥΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ – ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΤΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ;

ΑΠ. Είναι υποχρεωτικό πεδίο και θα πρέπει να τα έχετε υποβάλλετε νωρίτερα στην περιφέρεια.

ΕΡ.9 ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ;

ΑΠ. Η βεβαίωση θα πρέπει να είναι το πολύ 3 μήνες πριν από την ημέρα έναρξης της επεξεργασίας της αίτησης 2021.

ΕΡ.10 ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΠΑΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΑΠ. Νέα Υπουργική Απόφαση: Υ.Α. ΦΕΚ Β’ (1670/23-04-2021) Καθορισμός απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης σε σωματείο, για άθλημα που καλλιεργεί (pdf). Για τα Παλιά Σωματεία ισχύει η Περίπτωση Β.1

ΕΡ.11 ΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΟ 2021. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/09/20 ΕΩΣ 31/05/21 ΕΠΑΡΚΕΙ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ 01/09/20;

ΑΠ. Ναι, επαρκεί. Ο νόμος αναφέρεται για δυνατότητα πλήρους, μερικής ή περιοδικής απασχόλησης.

ΕΡ.12 Στις προσλήψεις προπονητών πρέπει να αναρτηθούν οι νέες συμβάσεις που αφορούν τα έτη 2020-2021;

ΑΠ. Ναι. Αν η σύμβαση είναι Αορίστου Χρόνου ανεβάζετε αυτήν διαφορετικά η σύμβαση θα πρέπει να καλύπτει ένα μέρος της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 δηλαδή από 08/2020 έως και 07/2021.

ΕΡ.13 Στον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης απολογισμού προϋπολογισμού ποιον αριθμό θέλετε το πρωτόκολλο της περιφέρειας ή της ομάδας;

ΑΠ. Τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της Περιφέρειας.

ΕΡ.14 ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ

1) ΠΡΑΚΤΙΚΟ Γ.Σ. ΕΚΛΟΓΩΝ;

ΑΠ. Η απόφαση προσωρινής δίοικησης πρωτοδικείου

2) ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ.ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ;

ΑΠ. Το πρακτικό συγκρότησης του Δ.Σ.

3) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΑΠ. Ότι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου.

ΕΡ.15 Όταν το Ιδρυτικό Καταστατικό δε δύναται να βρεθεί τι βάζω στο αντίστοιχο πεδίο;

ΑΠ. Στο πεδίο του Ιδρυτικού Καταστατικού θα πρέπει να ανεβάσετε τη βεβαίωση του πρωτοδικείου ότι δεν υπάρχει το ιδρυτικό καταστατικό.

ΕΡ.16 ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 22/11/19 ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΧΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ;

ΑΠ. Όχι δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχει κατάλληλη υποσημείωση στο πεδίο, που το αναφέρει.

ΕΡ.17 ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ 2021;

ΑΠ. Από τη στιγμή που τα Σωματεία πατήσουν νέα αίτηση για το 2021 (τα Σωματεία που είχαν υποβάλει αίτηση για το 2020 θα γίνει και μεταφορά των παλιών στοιχείων στην νέα Αίτηση 2021).

ΕΡ.18 Το πιστοποιητικό μεταβολών πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία έναρξης υποβολής της αίτησης εγγραφής στο μητρώο.” Δηλ. αν η έναρξη υποβολής είναι 26/4 πρέπει το πιστοποιητικό να είναι από τις 26/1 και μετά..;

ΑΠ. Ισχύει το ευνοϊκότερο, να έχει εκδοθεί τουλάχιστον εντός του τελευταίου τριμήνου πριν την έναρξη υποβολής της αίτησης. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να υποβληθεί πιστοποιητικό με ημερομηνία έως και την ημέρα ολοκλήρωσης υποβολής της αίτησης. Το ίδιο ισχύει για την βεβαίωση της Περιφέρειας.

ΕΡ.19 Καρτέλα 2 “Στοιχεία Δ.Σ” , Πεδίο ” Τελευταία Εκλογική Γενική Συνέλευση / Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου”

α) Στο Πρακτικό των εκλογών υπάρχει η “βεβαίωση περί μη προσβολής του κύρους των εκλογών” όπως αυτή είχε ζητηθεί για την αίτηση του 2020. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε την βεβαίωση αυτή ώστε να έχει ημερομηνία του 2021 και να την επισυναψουμε με το υπάρχον πρακτικό το οποίο και είναι ακόμα εν ισχύ μιας και οι εκλογές μας θα γίνουν το 11ο του 2021???.

β) Το Σωματείο έχει την τελευταία εκλογική συνέλευση στις 5/11/2019 και κατά συνεπεία – με βάση τις οδηγίες σας – ΔΕΝ απαιτείται η ύπαρξη δικαστικού . Τι έγγραφο πρέπει να ‘ανέβει’ στο πεδίο “Έγγραφο διορισμού δικαστ. αντιπροσώπου” ???.

ΑΠ. Οι αιτήσεις του 2020 έχουν πλέον κλειδώσει και δεν ασχολείστε. Για την αίτηση του 2021 αν οι εκλογές έγιναν πριν τις 22/11/2019 δεν απαιτείται εκλογικός αντιπρόσωπος και δεν επισυνάπτεται αρχείο. Δεν ζητείται πουθενά πιστοποιητικό περί μη προσβολής του κύρους των εκλογών.

ΕΡ.20 Όταν επιλέγουμε το πλήκτρο “Επεξεργασία Αθλήματος ” και ανοίγουμε την καρτέλα για να επεξεργαστούμε τα επιμέρους στοιχεία , π.χ πλήθος αθλητών , όταν πατάμε αποθήκευση , δεν μας αφήνει να την κάνουμε και απαιτεί να ανεβάσουμε έγγραφο στο πεδίο “Πληροφορίες Προπονητή/ών / Υπευθηνη Δήλωση ” . Στο συγκεκριμένο πεδίο πέρυσι άπλα είχαμε “τσεκάρει” το κουτάκι ΟΧΙ στην “Υποχρέωση Απασχόλησης Προπονητή” μιας και εξαιρούμαστε σύμφωνα με τον Ν.2725/99, Άρθρο 31, § 5 , αφού δεν έχουμε ανηλίκους αθλητές . Φέτος τι πρέπει να ανεβάσουμε στο παραπάνω αναφερόμενο πεδίο ????

Επίσης , στην ιδία καρτέλα θα θέλαμε μια διευκρίνηση στο πεδίο ” Πληροφορίες Αθλητικών Εγκαταστάσεων ” για το αν χρειάζεται επικαιροποίηση η Υ/Δ του σωματείου , για τον προπονητικό χώρο που χρησιμοποιεί , με ημερομηνία το 2021 ?? ( Έχουμε καταθέσει Υ/Δ το 2020 , συμφωνα με της οδηγιες σας , επειδή το άθλημα που καλλιεργούμε είναι η Μοτοσυκλέτα.)

ΑΠ. Παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε την σειρά. Πρώτα επιλέγετε αν απασχολείτε ή όχι προπονητές και ανάλογα προχωράτε. Για την αθλητική εγκατάσταση εξαρτάται από το τι έχετε αναγράψει στην υπεύθυνη δήλωση (π.χ. χρονική περίοδος). Προτείνουμε να επισυνάψετε νέα υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 2020-2021.

ΕΡ.21 Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣΑ …. ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΗ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ή ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ?

ΑΠ. Η υποχρέωση του Σωματείου είναι η Υ.Δ. που την υπογράφει ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του Σωματείου. Η επικοινωνία με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις γίνεται απευθείας με τη Γ.Γ.Α. και όχι με τα Σωματεία.

ΕΡ.22 Πως μπορούμε να αλλάξουμε το αρχικό mail που είχαμε δώσει κατά την εγγραφή μας στην πλατφόρμα με νέο, ώστε να λαμβάνουνουμε τις ενημερώσεις από τη ΓΓΑ;

ΑΠ. Την αλλαγή του e-mail επικοινωνίας του Σωματείου μπορείτε να την κάνετε αφού εισέλθετε με τους κωδικούς στην πλατφόρμα και πατήσετε πάνω δεξιά ο λογαριασμός και μετά επεξεργασία. Θα σας ζητήσει να βάλετε πρώτα ξανά το password και μετά το νέο e-mail.

ΕΡ.23 Αντικαθιστώ ένα αρχείο με άλλο και αυτό δεν αλλάζει. Γιατί;

ΑΠ. Όταν επισυνάπτετε άλλο αρχείο αυτό αντικαθιστά το παλιό αλλά η ονομασία παραμένει η ίδια. Για να το ελέγξετε και εσείς θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στο αρχείο να το κατεβάσετε και να το ανοίξετε για να διαπιστώσετε ότι είναι το διορθωμένο.

ΕΡ.24 Εκπροσωπώ ένα σωματείο το οποίο η Ειδική αθλητική αναγνώριση << Λογίζεται >> Για την επικαιροποίηση των εγγράφων θα πρέπει να αποκτήσει το σωματείο ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ;

ΑΠ. Θα πρέπει να αιτηθεί το Σωματείο για βεβαίωση (www.gga.gov.gr/athlitismos/athlitismos/athitiki-anagnorisi βλ. αίτηση – βεβαίωση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης). Ωστόσο, και φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το μητρώο αν είναι “ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ”.

ΕΡ.25 Το σωματείο μας εχει ολοκληρώσει το ανέβασμα όλων των απαραίτητων εγγράφων για την αίτηση του 2021, όμως η αίτηση για τροποποίηση του καταστατικού μας δεν έχει πάρει ακόμα εγκριση από το πρωτοδικείο. Μπορούμε να πατήσουμε οριστική υποβολή με το ισχύον καταστατικό ή θα πρέπει να περιμένουμε την έγκριση του νεου;

ΑΠ. Μπορείτε να πατήσετε ολοκλήρωση με το ισχύον καταστατικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΕΡ.26 Εάν κατά τη διάρκεια της τακτικής θητείας ενός Διοικητικού Συμβουλίου προκύψει θέμα αποχώρησης λόγω παραίτησης ενός μέλους του, στην σελίδα της αίτησης προεγγραφής ως ημερομηνίας συγκρότησης τελευταίου Δ.Σ. και πρακτικού συγκρότησης (ή μάλλον ανασυγκρότησης) Δ.Σ. θα καταχωρηθεί η πλέον πρόσφατη; Ή δεν απαιτείται κάποια αλλαγή στα εν λόγω στοιχεία εφόσον η θητεία του Δ.Σ. είναι σε ισχύ;

ΑΠ. Στην αίτησή σας θα πρέπει να καταχωρήσετε την τελευταία συγκρότηση του Δ.Σ.

ΕΡ.27 Εάν ένα αθλητικό σωματείο έχει αθλητική αναγνώριση και δεν έχει γραφτεί στο μητρώο ούτε έχει κάνει προεγγραφή μπορεί να κάνει χρήση του σταδίου?εφόσον έχουν περάσει οι 6 μήνες από την προθεσμία εγγραφής?

ΑΠ. Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που προωθείται για ψήφιση το επόμενο χρονικό διάστημα καθορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου 2021. Συνεπώς, μετά την ημερομηνία αυτή δεν επιτρέπεται η χρήση εθνικών και δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από συλλόγους που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο.

ΕΡ.28 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ.

ΑΠ. Στην αίηση θα καταχωρήσετε το ισχύον ΔΣ κατά την υποβολή της αίτησης.

ΕΡ.29 Στην Αίτηση του 2021 επεξεργαζόμαστε τα σημεία που μας επιτρέπει το σύστημα και τα άλλα μένουν ως έχουν αν δεν υπάρχει κάποια μεταβολή?

ΑΠ. Ναι, εφόσον συνεχίζουν να ισχύουν όπως όταν δεν έχει παρέλθει ο χρονικός περιορισμός στο πιστοποιητικό μεταβολών.

ΕΡ.30 Το Σωματείο υποχρεούται να τροποποιήσει το καταστατικό του σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1 του Ν.4726/2020 μέχρι 30-6-2021?

ΑΠ. Στον νόμο που προωθείται για ψήφιση στη βουλή προβλέπεται παράταση για ένα έτος μέχρι 30-6-2022.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2020

Τα αθλητικά σωματεία που εγγράφηκαν στο ηλεκτρονικό μητρώο κατ’ εφαρμογή της υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΑ/468468/14847/8282/01-09-2020 (Β΄3675) απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/680309/ 20549/11407/2672/02-12-2020 (Β΄5357) απόφαση του ιδίου Υφυπουργού, συγκροτούν το ηλεκτρονικό μητρώο του έτους 2020.

Σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο κατά το έτος 2020 υποχρεούται να υποβάλει αίτηση για το 2021, για κάθε άθλημα για το οποίο έχει εγγραφεί, δηλαδή να επικαιροποιήσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως την 31η.8.2021. Η επικαιροποίηση στοιχείων συνιστά νέα αίτηση εγγραφής. Εφόσον η αίτηση επικαιροποίησης της παρούσας παραγράφου βρεθεί ελλιπής, με αποτέλεσμα τη μη επικαιροποίηση της εγγραφής (μη επανεγγραφή) στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2021, το ενδιαφερόμενο αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα διόρθωσης, συμπλήρωσης και επανυποβολής της αιτήσεώς του έως την 30η.11.2021. Σε περίπτωση που και μετά τον επανέλεγχο η αίτηση δεν γίνεται αποδεκτή, το σωματείο δεν επικαιροποιεί την εγγραφή του και δεν εγγράφεται στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2021 ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία δεν πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής . Αθλητικό σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2020 και δεν έχει στο μεταξύ διαγραφεί σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5, θεωρείται έως και την 31η.12.2021 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2021, εφόσον έχει υποβάλει εμπροθέσμως, σύμφωνα με την παρούσα παράγραφο, αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του. Μετά από την πάροδο της προθεσμίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας, το αθλητικό σωματείο διαγράφεται αυτεπαγγέλτως από το ηλεκτρονικό μητρώο, ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία παρέλειψε να υποβάλει εμπρόθεσμη αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2021

Αθλητικό σωματείο που υπέβαλε αίτηση για το 2021 εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο και η αίτησή του δεν έγινε αποδεκτή, έχει δικαίωμα θεραπείας της πλημμέλειας, επανυποβάλλοντας την αίτηση κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 της Υ.Α. Η αίτηση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο και η τυχόν διόρθωση – συμπλήρωσή της υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά. Η κατάθεση στο πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. εγγράφων ή η αποστολή προς τη Γ.Γ.Α. εγγράφων, είτε με φυσικό ταχυδρομείο είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν μπορεί να εκληφθεί ως αίτηση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο (αρχική ή επανυποβληθείσα) και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το αιτούν σωματείο φέρει την ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων του Παραρτήματος Ι, όπως και για την καταχώριση αποκλειστικά στην πλατφόρμα και σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο τύπου pdf) των απαιτούμενων σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ δικαιολογητικών.

Η καταχώριση των στοιχείων του αθλητικού σωματείου συνιστά υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με τον ν. 1599/1986.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΜΗΤΡΩΟ»

Η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ερωτημάτων και αιτημάτων στην πλατφόρμα του άρθρου 1 της Υ.Α. αφορά αποκλειστικά και μόνο σε παροχή τεχνικής βοήθειας και όχι σε παροχή πληροφοριών σχετικά με την έγκριση αιτημάτων ή την αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής ή/και θεραπείας. Η Γ.Γ.Α. απαντά μόνον σε μηνύματα, ερωτήματα και αιτήματα παροχής τεχνικής βοήθειας. Η διατύπωση ερωτημάτων δεν αίρει την υποχρέωση των σωματείων τήρησης των αποκλειστικών προθεσμιών του άρθρου 4 της παρούσας.
Απαγορεύεται η απευθείας φυσική, τηλεφωνική ή/και ηλεκτρονική επικοινωνία και η επιδίωξη τέτοιας επικοινωνίας οποιουδήποτε φυσικού προσώπου, συνδεόμενου με οποιονδήποτε τρόπο με σωματείο που αιτείται την εγγραφή του στο ηλεκτρονικό μητρώο, με ελεγκτή της αίτησής του και το αντίστροφο.

ΠΕΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ/ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Έλεγχος Α.Φ.Μ. Αθλητικών Σωματείων, βάσει των υποβληθέντων στοιχείων.

Έλεγχος κατάθεσης προϋπολογισμού έτους 2022 στην οικεία Περιφέρεια και αντιστοίχιση αυτού με τα υποβληθέντα στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Έλεγχος κατάθεσης Απολογισμού έτους 2021 στην οικεία Περιφέρεια και αντιστοίχιση αυτού με τα υποβληθέντα στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Έλεγχος ορθότητας και πληρότητας στοιχείων ειδικού απολογισμού χρηματοδότησης από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Έλεγχος κατάθεσης εντύπου Ν στον ιστότοπο ΤΑΧΙSNET/ αριθμός δήλωσης ή πιστοποίηση υποβολής δήλωσης.

ΠΕΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ/ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (συμφωνία επωνυμίας της αίτησης και επωνυμίας του πιστοποιητικού μεταβολών).

ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ (συμφωνία υποβληθέντων καταστατικών με τα στοιχεία του πιστοποιητικού μεταβολών).

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (διαπίστωση της θεώρησης και τήρησης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία βιβλίων).

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (διαπίστωση του πρόσφατου εντός δωδεκαμήνου της έκδοσης της βεβαίωσης λαμβάνοντας υπόψη τις ημερομηνίες καταχώρησης της αίτησης).

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (έλεγχος εγκυρότητας του υποβληθέντος πρακτικού που συνίσταται στην ύπαρξη υπογραφών – όπως περιγράφονται στην παρ.5.3 του Παραρτήματος ΙΙ της Υ.Α. – , σφραγίδας, να είναι καταχωρημένο στο βιβλίο πρακτικών των γενικών συνελεύσεων). Δεν γίνεται αποδεκτό Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής (όταν έχει υποβληθεί μόνο αυτό, χωρίς το Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης. Γίνεται αποδεκτό ακριβές αντίγραφο εκ του βιβλίου Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης με υπογραφές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα και σφραγίδα του σωματείου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (διαπίστωση με βάση την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών από το πρακτικό της εκλογικής γενικής συνέλευσης αν η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου ήταν απαραίτητη οπότε θα πρέπει να ελέγχεται η παρουσία του με το έγγραφο διορισμού του. Αν οι εκλογές διενεργήθηκαν μετά τις 22.11.2019 η παρουσία του είναι απαραίτητη).

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (έλεγχος εγκυρότητας του υποβληθέντος πρακτικού που συνίσταται στην ύπαρξη υπογραφών – όπως περιγράφονται στην παρ.5.3 του Παραρτήματος ΙΙ της Υ.Α. -, σφραγίδας, να είναι καταχωρημένο στο βιβλίο πρακτικών των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και διαπίστωση της συγκρότησης σε σώμα του ΔΣ). Γίνεται αποδεκτό ακριβές αντίγραφο εκ του βιβλίου Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου με υπογραφές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα και σφραγίδα του σωματείου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (διαπίστωση συμφωνίας στο πρόσωπο του προέδρου του πρακτικού συγκρότησης και του αντίστοιχου πεδίου της αίτησης).

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ (διαπίστωση της ύπαρξης απόφασης ή βεβαίωσης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης ή αν λογίζεται ότι το σωματείο έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Ελέγχεται η ορθή και πλήρης συμπλήρωση).

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (διαπίστωση αν το αθλητικό σωματείο είναι μέλος της αθλητικής ομοσπονδίας καθώς και αν είναι ενεργό μέλος ή όχι, σύμφωνα με τις καταστάσεις που υποβάλλουν οι αθλητικές ομοσπονδίες ή οι αθλητικές ενώσεις – μόνο για το άθλημα του ποδοσφαίρου – για τα έτη 2021 & 2022).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (Έλεγχος σχετικά με την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης ότι δεν υποχρεούται το αθλητικό σωματείο να απασχολεί προπονητή).

Έλεγχος για τα ατομικά αθλήματα της δήλωσης αθλητών/τριών σε ηλικιακές κατηγορίες εκτός αυτών των ανδρών/γυναικών και νέων ανδρών/νέων γυναικών.

Έλεγχος απασχόλησης/δήλωσης προπονητή/τών καθώς και της ύπαρξης ή μη υποχρέωσης απασχόλησης προπονητή/τών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα με τις καταστάσεις που υποβάλλουν οι αθλητικές ομοσπονδίες ή οι αθλητικές ενώσεις – μόνο για το άθλημα του ποδοσφαίρου – για την περίοδο 2021-2022.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (Έλεγχος για κάθε προπονητή που δηλώνεται):

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (έλεγχος συμφωνίας του αθλήματος που δηλώνεται με το άθλημα της άδειας άσκησης επαγγέλματος του προπονητή).

ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (διαπίστωση ταυτοπροσωπίας προπονητή που δηλώνεται στην αίτηση με τον προπονητή που αναφέρεται στο δικαιολογητικό απασχόλησης του προπονητή που υποβάλλεται).

ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (έλεγχος ύπαρξης εντύπων Αναγγελίας Πρόσληψης (έντυπο 3 ή έντυπο 4 -εκτύπωση με αμοιβή- από την ΕΡΓΑΝΗ) ή το ιδιωτικό Συμφωνητικό Εργασίας όπως αναρτάται στο taxisnet μαζί με συμφωνητικό σε ενιαίο αρχείο (με την υποχρέωση αναφοράς ελάχιστης μηνιαίας αμοιβής €250 (μικτές αποδοχές), Αν η πρόσληψη του προπονητή είναι προγενέστερη της καθιέρωσης της διαδικασίας αναγγελίας μέσω συμπλήρωσης του εντύπου Ε3 του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», υποβάλλονται σε αρχείο μορφής pdf η αναγγελία πρόσληψης, συνοδευόμενη από τον πίνακα Ε4 του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» (εκτύπωση με αμοιβή)).

ΑΜΟΙΒΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (διαπίστωση της ύπαρξης αμοιβής με βάση το υποβληθέν δικαιολογητικό και αποδεκτού ύψους αυτής ελάχιστης μηνιαίας αμοιβής €250 (μικτές αποδοχές).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Ελέγχεται η διάρκεια απασχόλησης του προπονητή – ελάχιστη διάρκεια 180 ημέρες).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2022

Αθλητικό σωματείο που υπέβαλε αίτηση εγγραφής για το 2022 στο ηλεκτρονικό μητρώο και η αίτησή του δεν έγινε αποδεκτή, έχει δυνατότητα θεραπείας της πλημμέλειας, επανυποβάλλοντας την αίτηση κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 της Υ.Α. Η αίτηση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο και η τυχόν διόρθωση – συμπλήρωσή της υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά. Η κατάθεση στο πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. εγγράφων ή η αποστολή προς τη Γ.Γ.Α. εγγράφων, είτε με φυσικό ταχυδρομείο είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν μπορεί να εκληφθεί ως αίτηση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο (αρχική ή επανυποβληθείσα) και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η πληροφόρηση για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης παρέχεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας. Ως εκ τούτου, η Γ.Γ.Α. δεν υποχρεούται να απαντά σε έγγραφα – αιτήματα σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Το αιτούν σωματείο φέρει την ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων του Παραρτήματος Ι της Υ.Α., όπως και για την καταχώριση αποκλειστικά στην πλατφόρμα και σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο τύπου pdf) των απαιτούμενων σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ δικαιολογητικών.

Η καταχώριση των στοιχείων του αθλητικού σωματείου συνιστά υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με τον ν. 1599/1986.