Το All in Plus Project είναι μία κοινή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με σκοπό την προώθηση μίας ατζέντας για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και την αντιμετώπιση των θεμάτων έμφυλων ανισοτήτων με την συνδρομή της επιστημονικής έρευνας.
Σκοπός: Κυρίαρχοι πυλώνες του προγράμματος είναι η συλλογή στοιχείων μέσω ερωτηματολογίου, η ανάλυσή τους, η δημιουργία διαδικτυακής βάσης καλών πρακτικών και η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω ΜΜΕ. Βασικοί παράμετροι για την ανάλυση των στοιχείων που θα συλλεχθούν για το ζήτημα της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων είναι :
1. Η ηγεσία και η εκπροσώπηση σε υψηλές θέσεις στην ιεραρχία.
2. Η συμμετοχή.
3. Τα ΜΜΕ και η επικοινωνία.
4. Η έμφυλη βία.
5. Πολιτικές και προγράμματα για την ισότητα των δύο φύλων.
θα δημιουργηθεί μία διαδικτυακή «βιβλιοθήκη» καλών πρακτικών και πολιτικών για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων στον αθλητισμό, βάση των έξι παραμέτρων που προαναφέρθηκαν. Η βιβλιοθήκη αυτή θα περιλαμβάνει toolkits, guidelines, έρευνες, πολιτικές, προγράμματα.
Διάρκεια προγράμματος : (Μάιος 2023- Μάρτιος 2025)
Σχετικά link: https://pjp-eu.coe.int/en/web/gender-equality-in-sport/about-all-in-plus1
Ποιες χώρες συμμετέχουν: Στο ερευνητικό πρόγραμμα, συμμετέχουν 21 χώρες: Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία Ουκρανία και Κόσοβο.
Ελλάδα: Η Ελλάδα συμμετέχει ως 20η χώρα στο πρόγραμμα. Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται συναντήσεις με τα σημεία επαφής για την υποστήριξη στο έργο τους αλλά και συζήτηση σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την παροχή πιθανών λύσεων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Η συλλογή στοιχείων θα αποτελέσει μία καταγραφή των έμφυλων ανισοτήτων στον αθλητισμό, χωρίς την οποία το φαινόμενο περνά απαρατήρητο και κατά συνέπεια δεν αντιμετωπίζεται. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει τους χώρους που περισσότερο χρήζουν εφαρμογής μεθόδων αντιμετώπισής του, ενώ η συλλογή στοιχείων θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία εργαλείων, πρακτικών συμβουλών ή συστάσεων που μπορούν να υιοθετηθούν για την προώθηση της ισότητας των φύλων στο πεδίο του αθλητισμού.
Εκπρόσωποι της ΓΓΑ:
Τασσοπούλου Σοφία : Υπάλληλος ΓΓΑ Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Eλέγχου Π.Α.γ.Ο, ως Focal point, 2131316491.
Καραδενιζλόγλου Αικατερίνη: Υπάλληλος ΓΓΑ, Τμήμα Επιστημονικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης ως Focal point, 2131316462.
Ποιοι φορείς συμμετέχουν: Σε κάθε χώρα, το Υπουργείο ή ο Εποπτευόμενος Φορέας που είναι αρμόδιος για τον αθλητισμό, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), η Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), και οι Εθνικές Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων (συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών οργανισμών) καλούνται να συμβάλλουν σε επιστημονική έρευνα με θέμα τηνΠροώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται από τον εκπρόσωπο που έχει ορίσει ο κάθε φορέας μετά από επίσημη πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας EVAL&GO.