ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Νέος διευθυντής του ΕΚΑΕ ο Καρδιολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γεώργιος Κοχιαδάκης
Αλλαγή σελίδας στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών. Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το ΕΚΑΕ, που υπολειτουργεί στο ΟΑΚΑ ως επιστημονικός φορέας της ΓΓΑ, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και της αθλητικής οικογένειας.
Το ΕΚΑΕ, που σήμερα φιλοξενείται σε κτήριο των ξενώνων στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», θα μετεγκατασταθεί σε νέους χώρους στο κεντρικό στάδιο, θα εξοπλιστεί με εκσυγχρονισμό και ανανέωση των ιατρικών και άλλων μηχανημάτων, θα συνδεθεί, θα συνεργαστεί και θα συμπράξει με επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, για να επιτελέσει τον αθλητικό και κοινωνικό σκοπό του:
* την προώθηση της έρευνας και την ανάπτυξη των επιστημών του αθλητισμού, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, τη συλλογή, την τεκμηρίωση και τη διάδοση πληροφοριών επιστημονικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος για αθλητικά θέματα,
* την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αθλητικών θεμάτων και την επαγγελματική κατάρτιση προπονητών
Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΚΑΕ, μετά από την υπαγωγή στον «Δημόκριτο» του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ και συνεπακόλουθα του τμήματος φαμακοδιέργεσης, πρέπει να λειτουργούν:
* Τμήμα Αθλητιατρικής
* Τμήμα Βιομηχανικής
* Τμήμα Βιοχημείας της Άσκησης
* Τμήμα Εργοφυσιολογίας
* Τμήμα Ιστοχημείας
* Τμήμα Αθλητικής Ψυχολογίας
Στο πλαίσιο της «ανασύστασης» του ΕΚΑΕ εντάσσεται και η επιλογή του κ. Αυγενάκη για την ανάληψη της διεύθυνσης του από τον Γεώργιο Κοχιαδάκη του Εμμανουήλ, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Τακτικό Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης (ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/ΤΔΑΔΕΦ/ 343656/10615/2196/176/17-07-2020/ΥΟΔΔ 524 απόφαση για «Αντικατάσταση του Διευθυντή στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών»), κατόπιν της από 29-06-2020 αίτησης παραίτησης του Αλέξανδρου Καποδίστρια του Αναστασίου.
Βιογραφικό Σημείωμα
Ο 61χρονος Γεώργιος Εμμανουήλ Κοχιαδάκης από τη Σητεία είναι Τακτικός Καθηγητής Καρδιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ως Επεμβατικός Καρδιολόγος έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη του Αιμοδυναμικού τμήματος της Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τμήμα το οποίο ίδρυσε και οργάνωσε ο ίδιος.
Το εν λόγω τμήμα είναι το μοναδικό στην Κρήτη και καλύπτει όλες τις ανάγκες της Νοτίου Ελλάδας στην Επεμβατική Καρδιολογία. Εφαρμόζοντας τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης των καρδιολογικών παθήσεων, είναι οργανωμένο ούτως ώστε να εφημερεύει επί 24ώρου για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.
Ο κ. Κοχιαδάκης είναι εκλεγμένος μέλος της Κοσμητείας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Έρευνας (Cardioresearch) και μέλος, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας της Επεμβατικής Καρδιολογίας.
Διατελεί επιστημονικά υπεύθυνος-εκδότης του περιοδικού του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του περιοδικού Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση και κριτής άρθρων στα περιοδικά “Chest”, “JACC”, “European Heart Journal, “American Journal Cardiology” και “Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση”.
Ο κ. Κοχιαδάκης έχει να επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο:
* Στην επεμβατική καρδιολογία, έχει εστιάσει στη μελέτη της στεφανιαίας ροής και στη μελέτη των επικαλυμμένων με φάρμακο ενδοστεφανιαίων προθέσεων
* Στην αρρυθμιολογία και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής, τα αποτελέσματα των μελετών του έχουν συμπεριληφθεί στις οδηγίες αντιμετώπισης της κολπικής μαρμαρυγής της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Για το ερευνητικό του έργο έχει λάβει τιμητικό έπαινο από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας στην κλινική Ηλεκτροφυσιολογία. Πολλές μελέτες του έχουν τιμηθεί και βραβευθεί σε συνέδρια.
Έχει οργανώσει και επιβλέψει 32 διδακτορικές διατριβές και πάνω από 30 συνέδρια και ημερίδες.
Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε περισσότερα από 100 περιοδικά υψηλής κύρους, μετά από κρίση. Έχει επίσης συγγράψει πολλά κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή βιβλία και έχει παρουσιάσει σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε μεγάλα διεθνή επιστημονικά συνέδρια.